Halk Ekmek Açılışında “Otizm Farkındalık” Çalışması Yapıldı
Kula Belediye Başkanlığı Halk Ekmek Fabrikası açılışında Kula İlçe Sağlık Müdürü Dr.Aybüke Aslı AYYILDIZ ve İlçe Sağlık Müdürlüğü personelleri tarafından “Otizm Farkındalık” çalışması yapıldı.
Otizm genellikle hayatın ilk 3 yılında başlayan kişinin etrafı ile uygun şekilde iletişim kuramaması diyebileceğimiz hayat boyu devam eden bir tür gelişimsel bozukluktur.
Eğer çocuğunuz;
Otizm değerlendirmesi yapılması gerekir.
Otizmde erken tanı ve alınacak özel eğitimlerle belirtiler kontrol altına alabilmekte ve bireyler toplum uyum sağlayabilmektedir.
Otizm tanısı ancak konunun uzmanı doktorlar tarafından konulabilmektedir. Otizmli çocuklar fiziksel olarak farklı özellikleri olmamasına rağmen değişik derecelerde öğrenme güçlüğü ve zeka geriliğine sahip olabilirler.
Otizm tüm farklı gruplarda görülebilir. Renk, ırk, etnik grup gelir seviyesi ya da eğitim düzeyi ile bir bağı yoktur.
Otizm sizin hatanız değildir! Erken tanı ve gerekli destekler ile birey büyük ölçüde topluma kazandırılır. dedi
Dr.Aybüke Aslı AYYILDIZ Kula Belediye Başkanı Hüseyin TOSUN`a bu güzel organizasyon için teşekkür etti.
GENEL
16 Mayıs 2022ASAYİŞ
16 Mayıs 2022GÜNDEM
16 Mayıs 2022KULA HABER
16 Mayıs 2022GENEL
16 Mayıs 2022GÜNDEM
16 Mayıs 2022GÜNDEM
16 Mayıs 2022Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.